Skip to content
33

5 червня – Всесвітній день охорони навколишнього середовища

05.06.2020

Всесвітній день охорони навколишнього середовища був проголошений Генеральною Асамблеєю ООН 15 грудня 1972 року, з того часу його щороку відзначають в усьому світі. Вибір цієї дати обґрунтовано тим, що саме в цей день в Стокгольмі (Швеція) почала роботу Конференція ООН з проблем навколишнього середовища.

Традиційно Україна відзначає цей день з більш ніж 100 країнами світу.

Охорона навколишнього природного середовища – це нова форма у взаємодії людини й природи, породжена в сучасних умовах. Вона являє собою систему державних і суспільних заходів спрямованих на гармонічну взаємодію суспільства й природи, збереження й відтворення природних ресурсів в ім’я сучасних і майбутніх поколінь. Сьогодні екологічні проблеми знаходяться у ряді найважливіших і визначають рівень благополуччя всієї світової цивілізації й, зокрема, нашої країни.

Давайте згадаємо, що ми всі живемо на одній планеті, і забруднюючи природу, ми шкодимо у першу чергу самим собі та своїм нащадкам. Тому з такої прекрасної нагоди зробимо хоча б один крок на покращення стану довкілля. Кожен для себе повинен знайти його сам. Дехто відмовиться від поїздки на транспорті, хтось посадить дерево, а інший нарешті прибере сміття в своєму дворі. Але разом ми зробимо навколишнє середовище кращим і надалі не забуватимемо про його охорону та збереження природних скарбів.

Пам’ятаймо, що лише разом ми зможемо зробити довкілля чистішим, адже наше майбутнє залежить саме від нас!