Skip to content
1

Про перейменування деяких вулиць у селах громади

22.12.2023

Керуючись Законом України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», на черговій сесії Гірської сільської ради депутати прийняли рішення про перейменування деяких вулиць у нашій громаді. За відповідне рішення проголосували 19 депутатів.

Звіт про проведені електронні консультації з громадськістю та опитування жителів громади щодо перейменування назв вулиць, назви яких пов’язані з державою – агресором та/або її союзниками тут:

https://gora-rada.gov.ua/zvit-zvedenyj-pro-provedeni-elektronni-konsultatsii-z-hromadskistiu-ta-opytuvannia-zhyteliv-naselenykh-punktiv-hirskoi-silskoi-terytorialnoi-hromady-boryspilskoho-rajonu-kyivskoi-oblasti-v-umovakh-dii/

Вулиці, які перейменували:

Гора

-Толстого на Шовковична

-Мічуріна на Миколи Коротницького

-Тургенєва на Олеся Гончара
-Лермонтова на Олександра Довженка
-Гагаріна на Василя Стуса

-8 Березня на Незалежності

 

Мартусівка

-8-го Березня на Сонячна

-Гагаріна на Українська

 

Ревне

-Горького на Сонячна
-Гагаріна на  Щаслива

Зміну картографічних матеріалів і реєстраційних документів на об’єкти нерухомого майна підприємствам, установам і організаціям, що знаходяться на цих вулицях, а також мешканцям, які проживають на цих вулицях, проведуть згідно з чинним законодавством та за необхідністю. Фінансування витрат, пов’язаних із заміною покажчиків вулиць здійснять за рахунок коштів сільського бюджету.

Стосовно вулиці Пушкіна в Горі:

Відповідно до Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» вулиця Пушкіна в Горі буде перейменована. Є пропозиція від жителів щодо перейменування цієї назви вулиці на вулицю Миколи Березового. Ця пропозиція надійшла пізніше, ніж розпочалися попередні консультації та обговорення з громадськістю. Тому буде проведена ще одна процедура громадських обговорень, яка буде оголошена за розпорядженням секретаря ради. На громадські обговорення винесуть 2 пропозиції: по перейменуванню вулиці Пушкіна та по перейменуванню вулиці Миколи Березового, яка в Горі існує зараз. Про початок громадських обговорень повідомимо додатково.

Стосовно вулиці Мойсеєва в Мартусівці та Тютюна в Затишному:

Відповідно до проведених консультацій з громадськістю та опитувальних листів поданих жителями Мартусівки й Затишного і враховуючи їх думку, назви цих вулиць залишаються без змін.