Skip to content
1

Про роботу КП “Горянин” директор підприємства Микола Дашивець

04.12.2023

Про роботу КП “Горянин” директор підприємства Микола Дашивець:
“Через погіршення погодних умов та рясний сніг на минулому тижні, підприємство працювало в посиленому режимі.
На чищення доріг від снігу було задіяно 4 одиниці техніки. На посипання доріг піщано-сольовою сумішшю – 3 одиниці.
Розчистку доріг починаємо зі шляхів до соціальних об’єктів (заклади освіти, будинок літніх людей, медичні амбулаторії). Після цього переходимо до інших вулиць. Посипаємо дороги після розчистки, а також перед відлигою і у вечірню пору перед морозами. Деякі шляхи і перехрестя посипаємо по декілька разів.
Тротуари, проходи до зупинок, доріжки у парках розчищали ручним способом. Для цього задіяли 17 працівників підприємства та 10 працівників на строкових договорах. Сніг змітали та зчищали, а потім посипали піском.
Але навіть якщо задіяна уся техніка та працівники, ми фізично не встигаємо зробити усе за один день і в усіх селах. У такі періоди люди і техніка працюють і у вихідні. Робота припиняється лише на час дії комендантської години.
Піщано-сольовою сумішшю ми забезпечені. Близько 100 т готової суміші є у залишку з минулого року, її й використовуємо зараз. Цього року придбали ще 150 т річкового піску та 50 т солі.
Треба зауважити, що піщано-сольова суміш на дорогах працює по різному в залежності від покриття та інтенсивності транспортного потоку. Наприклад, на магістральних шляхах з великою кількістю автівок, сіль роз’їдає лід швидше, а сонячна погода ще більше прискорює цей процес. І навпаки: на дорогах, де рух автомобілів невеликий, процес танення льоду довший.
Крім ліквідації наслідків снігопадів працівники підприємства облаштовують водогін по вулиці Миру в Ревному (поблизу будинку літніх людей), а також прибирають 2 аварійні сосни на кладовищі в Горі”.