Skip to content
1

Чергова сесія Гірської сільської ради

28.11.2023

Присутні 18 з 22 депутатів, а також жителі громади. У порядку денному низка важливих питань серед яких і проєкт бюджету на 2024 рік. Це питання депутати розглянули останнім.
Розпочали із затвердження звіту за 9 місяців 2023 року «Про виконання бюджету Гірської сільської територіальної громади».
Схвально проголосували за погодження договору про спільне використання інтегрованої системи відеоспостереження та відеоаналітики Київської області. Це дасть можливість скоротити час передачі необхідної інформації про події, правопорушення та злочини, а також ефективно взаємодіяти з Департаментом цивільного захисту, оборони та взаємодії з правоохоронними органами КОДА та Національною поліцією.
Підтримали проєкт рішення про утворення старостинських округів. У громаді утворені Мартусівський старостинський округ з центром в селі Мартусівка та Ревненський старостинський округ з центром в селі Ревне, що складається із сіл Ревне та Затишне.
Оскільки управління бюджетними коштами на місцевому рівні відбувається за програмно-цільовим методом, депутати затвердили Програми підтримки Бориспільського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки та Окремого контрольно-пропускного пункту «Київ» Державної прикордонної служби України.
У відповідь на лист-звернення командира військової частини, депутати своїм голосуванням підтримали надання субвенції військовій частині 0222 Окремої президентської бригади імені гетьмана Богдана Хмельницького у сумі 500 000,00 гривень.
Внесли зміни до Програми «Добробут» і до Програми соціальної підтримки учасників бойових дій громадян, які визнані бійцями добровольцями та членів їх сімей. У цю Програму додали пункт, згідно якого військовослужбовці зможуть отримувати одноразову виплату на реабілітацію у розмірі до 100 тисяч гривень. Окремими рішеннями проголосували за виплати згідно Програми соціальної підтримки УБД, а також Програми «Турбота».
Завдяки рішенню депутатів доповнений перелік послуг ЦНАП у сфері будівництва та архітектури, перелік послуг для військовослужбовців та членів їх сімей, а також введені послуги про присвоєння спортивних розрядів спортсменам.
Крім цього, депутати погодили меморандум про включення, співпрацю та партнерство з Громадською організацією «Всеукраїнська асоціація центрів надання адміністративних послуг». Метою меморандуму є сприяння процесу децентралізації, розвитку спроможності громад за допомогою створення, вдосконалення та дотримання стандартів ЦНАП, а також обмін досвідом та розвиток системи професійної підготовки та підвищення кваліфікації персоналу ЦНАП.
Розглянули ряд інших питань включно із земельними.
Заключним і найбільш обговорюваним питанням сесії, був проєкт бюджету на 2024 рік. Обговорення цього проєкту розпочалось задовго до пленарного засідання. Зокрема, у п’ятницю на засіданні постійної комісії з питань бюджету обговорення тривало майже 6 годин. У висновку на пленарне засідання для розгляду депутатів винесли 2 проєкти бюджету. Один – затверджений виконавчим комітетом Гірської сільської ради, інший – з пропозиціями депутатської комісії з питань бюджету.
Перед голосуванням ключового питання року, слово для виступу брали депутати та присутні.
Сільський голова дав можливість висловитись з приводу проєкту бюджету усім, хто мав бажання. У вигляді короткої презентації він також показав діяльність сільської ради за 2023 рік.
Після більш як години обговорень, обидва проєкти бюджету на 2024 рік не набрали необхідної кількості голосів.