Skip to content
2

На будівлі сільської ради з’явився витвір мистецтва італійця Пауло Койя

17.11.2023

На будівлі сільської ради з'явився  витвір мистецтва італійця Пауло КойяНа будівлі Гірської сільської ради з’явився сучасний витвір мистецтва італійського скульптора, художника і дизайнера Пауло Койя.
Із нержавіючої сталі на фоні тризуба зроблені колоски пшениці та соняхи, які об’єднує заплутана спіраль.
У витворі закладена глибока ідея митця показати тяглість і спадкоємність українських традицій.
Тризуб — малий герб України, який символізує волю українського народу.
Колоски пшениці — символ життя і процвітання, родючості, хліборобства та миролюбності.
Соняхи — символ Сонця, праці й достатку, уособлює Батьківщину. Зараз сонях є ще символом пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Адже Україна для кожного із них — сонце в душі, яке зігрівало і надихало.
Спіраль, яка об’єднує ці символи — це складність української історії, її нелегка доля, злети і падіння. Водночас — це безкінечність України у кожному з нас і відродження країни попри все.
Cталь — хоробрість, з якою українці борються проти рашистської навали.
У творіння скульптора вмонтовано ще й жовто- блакитну підсвітку, яка у темну пору добу підкреслює красу від поєднання усіх елементів.На будівлі сільської ради з'явився  витвір мистецтва італійця Пауло Койя
Витвір Пауло Койя — подарунок громаді. Митець створив його, завдяки сприянню та коштом місцевого підприємця і мецената Армена Кечияна.
***
Найближча до нас творча робота Пауло є у Чубинському. Доробок митця представлений також у Києві, Львові, Італії, США. Крім творчості, Пауло багато займається волонтерством: передає благодійну допомогу з Італії для військових госпіталів і внутрішньо-переміщених осіб. Частина коштів від продажу його робіт також йде на благодійність. Митцю дуже подобається в Україні, і він щиро переживає за українців і, так само як ми, вірить у Перемогу.