Skip to content
1

Техніки самодопомоги: «Ранкові сторінки»

23.10.2023

Більшу частину свого часу ми проводимо у власних думках. Це море, в якому наші тривоги утворюють нестримні хвилі. Їх складно контролювати, і вони часто заважають нам ясно мислити — прокидаєшся вранці, а голова, мов у тумані. За що хапатися?

Аби розвантажити голову, спробуйте техніку «Ранкові сторінки»:

  • виписуйте усі свої думки, щойно прокидаєтеся — ще до ранкових процедур та кави, пишіть кожного ранку протягом 10-15 хвилин;
  • пишіть будь-де: в записнику чи на аркушах паперу;
  • важливо записувати все, що спадає на думку, і не зважати на зміст чи логіку, не перечитувати і не аналізувати.

Техніка допоможе «злити» зайві переживання, сумніви, гнів, що накопичилися, та звільнити простір для свіжих думок.

А щоб здолати непевність, яка може виникати на початку, зробіть «Ранкові сторінки» викликом на тиждень. Пообіцяйте собі: «Наступні 7 днів я починаю з нового ритуалу».

Більше простих технік самодопомоги та підтримки близьких на www.howareu.com. Адже ніколи не пізно навчитися піклуватися про себе!

Комунікаційна кампанія Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», ініційованої першою леді Оленою Зеленською, реалізується завдяки підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках проєкту «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я», який виконує організація Пакт. Зміст матеріалів кампанії є винятковою відповідальністю ГО «Безбар’єрність» i не обов’язково відображає погляди USAID або уряду США. Сприяння у виготовленні та поширенні інформаційно-просвітницьких матеріалів надали Міжнародна організація з міграції (IOM Ukraine), рекламний холдинг Megapolis, благодійний фонд BGV.