Skip to content
1

Маніпулятивна інформація щодо побудови пожежного депо

06.10.2023

Вчора у соцмережах з’явилась маніпулятивна інформація щодо побудови пожежного депо за кошти громади.
Наголошуємо на тому, що будується не «пождепо», проєктом передбачено «Будівництво пожежного посту модульно-контейнерного типу на вул. Центральна, буд. 17 А у с. Гора, Бориспільського району, Київської області», функціонал якого передбачає розміщення всіх служб, що відповідають за безпечне середовище в громаді: офіцер громади, відділ з питань цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами, муніципальна варта та МПО, інспектори з благоустрою, черговий оператор системи відеонагляду.
Система «Безпечна громада» – це 150 камер, встановлених на в’їздах та виїздах до усіх населених пунктів, на перехрестях, у громадських місцях. Деякі з них обладнані системою розпізнавання номерних знаків та обличчя. Спостереження в режимі реального часу буде цілодобово здійснювати відповідальна особа за пультом керування. Це дає можливість діяти на випередження правопорушень, а не реагувати на вже скоєні.
Загальна вартість будівельних робіт та необхідного обладнання становить 36 841 101,45 грн. Сума включає авторський та технічний нагляд.
Депутатами було проголосовано:
– при затвердженні бюджету на 2023 рік – 2,3 млн грн;
– з вільних залишків – 20 млн грн з них: 5 млн грн з державного бюджету, це кошти, отримані за сприяння народного депутата (мешканця громади), з місцевого бюджету – 15 млн;
– з держаного бюджету – 15 млн, які є частиною цільової субвенції на капітальне будівництво.
Варто зазначити, що держана субвенція, яка надана з цільовим призначенням “капітальне будівництво”, не може бути використана для забезпечення потреб ЗСУ.
На сьогодні рівень інфляції в Україні становить 11,3%, це надзвичайно високий показник знецінення коштів.
Будівництво Центру безпеки жодним чином не впливає на реалізацію інших проєктів. Для завершення ремонтних робіт у ЗДО «Берізка» достатньо вже виділених коштів. Використати кошти на проведення робіт по школі – неможливо, адже на даний момент стоїть питання щодо коригування проекту будівництва.
До відома громади. З початку повномасштабного вторгнення рф на потреби ЗСУ з місцевого бюджету було витрачено майже 13 млн грн(12 707 161 грн).
Усі рішення про виділення коштів та їх перерозподіл приймалися депутатами на сесіях з розумінням того, що безпековий напрямок – надзвичайно важливий і в умовах війни, і в повоєнний період.
Усі інші заяви та заклики є маніпулятивними та спрямованими на розхитування ситуації в громаді.