Skip to content
1

Як ветеранам і ветеранкам отримати безоплатні ліки?

03.10.2023

Захисники та Захисниці для лікування та профілактики хронічних захворювань можуть безоплатно або з невеликою доплатою отримати медикаменти за програмою «Доступні ліки». На сьогодні у програмі 515 препаратів при серцево-судинних захворюваннях (зокрема, для профілактики інсультів та інфарктів); діабету І і ІІ типу, нецукрового діабету; хронічного обструктивного захворювання легень; розладів психіки та поведінки, епілепсії; хвороби Паркінсона, а також знеболювальні для паліативних хворих та імуносупресанти.
Щоб отримати ветерану лікарські засоби за програмою «Доступні ліки», потрібен електронний рецепт від сімейного або лікуючого лікаря. Медикаменти можна забрати в аптеках, які мають договір із Національною службою здоров’я та позначені спеціальною наліпкою з логотипом НСЗУ.
Централізовані державні закупівлі передбачають закупівлю певних лікарських засобів за державні кошти. Зокрема, це препарати для лікування онкології, серцево-судинних і судинно-мозкових захворювань, туберкульозу, розладів психіки та поведінки й багато інших. Повний перелік ліків можна подивитися за посиланням: https://cutt.ly/mwht3f5c .