Skip to content
1

Власники собак! Пам’ятайте: відповідальність за тварину несе її господар!

04.09.2023

❗Нашийник, повідець і для деяких порід собак (які вважаються небезпечними відповідно до переліку затвердженого КМУ) намордник – обов’язкові атрибути під час прогулянки з вашим улюбленцем. Це правило, якого мусять дотримуватись усі. Незалежно від того, що “не бійтесь, він лагідний”, “проходьте, він не вкусить”, ” та він і мухи не образить”.

На жаль, інколи, на прохання взяти собаку на повідець, власники собак або ігнорують прохання, або відповідають грубістю чи навіть нецензурною лайкою.
❗Не припустимо відпускати тварин на самовигул. Якщо ви взяли улюбленця в родину, несіть відповідальність за нього та не допускайте прогулянок без нагляду.
❗Необхідно прибирати екскременти за власним улюбленцем. В Європі це відбувається за замовчуванням та є нормою, а у нас досі викликає несприйняття та, іноді, принципову відмову.
Кожен має розуміти, що мова йде, насамперед, про повагу до оточуючих, їх безпеку і комфорт. І про повагу до себе. Адже ми українці – свідомі громадяни країни, яка ось-ось стане членом Європейського Союзу.