Skip to content
1

Вправи для заспокоєння: «Цеглина»

17.07.2023

В умовах сьогодення нас часто супроводжують тривожність і внутрішній біль. Постійно жити з цими відчуттями дуже складно та навіть шкідливо для нашого ментального здоров’я.

Існують вправи, які допомагають подолати важкі думки, негативні емоції (страх, тривогу, агресію) чи болісні відчуття. Одна з них – «Цеглина».

  • Уявіть свої тривожні думки й емоції предметом. Наприклад, як цеглину. Вона лежить зараз десь усередині вас.
  • Тепер зробіть глибокий вдих. Впустіть у себе побільше повітря. Воно має огорнути цеглину.
  • Вдихайте, не поспішайте. Щоразу більше й більше повітря огортає той предмет. Ви ніби ховаєте й охолоджуєте його.
  • І ось цеглину вже не видно.

Цю вправу можна використовувати під час панічних атак, для подолання стресу, тривожності та страху. Вона призначена як для самозаспокоєння, так і для полегшення психологічного стану інших людей.

Якщо ж ви відчуваєте, що не здатні самі подолати стрес й опанувати себе, звертайтеся по допомогу до спеціаліста.

Більше інформації про техніки заспокоєння у стресових ситуаціях та багато корисного щодо ментального здоров’я – дізнавайтеся тут: http://howareu.com

Комунікаційна кампанія Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», ініційованої першою леді Оленою Зеленською, реалізується завдяки підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках проєкту «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я», який виконує організація Пакт. Зміст матеріалів кампанії є винятковою відповідальністю ГО «Безбар’єрність» i не обов’язково відображає погляди USAID або уряду США. Сприяння у виготовленні та поширенні інформаційно-просвітницьких матеріалів надали Міжнародна організація з міграції (IOM Ukraine), рекламний холдинг Megapolis, благодійний фонд BGV.

 

КОДА