Skip to content
4

Електронна платформа «МРІЯ»

27.06.2023

Відділ протидії кіберзлочинам в Київській області Департаменту кіберполіції Національної поліції України на постійній основі здійснює роботу щодо інформаційної підтримки наших військових, а також протидії російським медіа – пропагандистам.
Зокрема, розроблена онлайн платформа «МРІЯ», що містить в собі канал «StopRussia|MRIYA», який перевіряє та блокує ресурси щодо поширення фейків та пропаганди. На сьогодні, у проєкті є офіційний сайт, а також декілька окремих ініціатив:

  • https://mriya.social(офіційний сайт проєкту);
  • https://t.me/stoprussiachannel(основний телеграм канал, де здійснюються комунікація з підписниками, а також надання завдань для блокування);
  • @stopdrugsbot(телеграм-бот для збору нових посилань на ворожі ресурси, а також автоматизованої взаємодії з користувачами);
  • https://t.me/ukraine_avanger_bot(офіційний бот для збору інформації про ворожу техніку, коллаборантів, мародерів та іншу оперативну інформацію).

У ході проведеної роботи вже виявлено 77 тис. ворожих ресурсів, відправлено на блокування 38 тис. платформ, подано більш ніж 7 млн. скарг на неприйнятний контент.
До зазначеної роботи на інформаційному фронті вже долучилося багато громадян, серед яких студентська молодь, науковці, волонтери, ІТ-фахівці та просто небайдужі співвітчизники. Спільнота українців, які блокують та протидіють російській агресії в Інтернеті налічує більш ніж 300 тис. громадян. Як показує практика, чим більше людей дізнається про вказаний проєкт і долучається до нього, тим ефективніша наша спільна протидія російській пропаганді.