Skip to content
1

20 червня – Всесвітній день біженців

20.06.2023

Тікаючи від війни, рятуючи себе і своїх дітей, сотні тисяч українців стали біженцями. Вони були змушені покинути свій дім, близькі з дитинства місця і звичне життя та тікати у невідомість. Хтось знайшов прихисток в Україні, хтось – виїхав за кордон. Хтось має надію повернутись до свого дому, а в когось від рідної домівки не залишилось нічого, окрім спогадів.
Під час бойових дій на Київщині, мешканцям Гірської громади також довелось стати біженцями, вмістити усе своє життя у невелику валізу та шукати прихисток по всьому світу. Дехто і зараз знаходиться за кордоном: працюють, навчаються, намагаються жити далі. Після звільнення області, наша громада надавала і надає прихисток понад 600 жителям територій, де ведуться бойові дії.
Для підтримки внутрішньо-переміщених осіб діють державні програми, від громадських організацій, міжнародних та українських благодійних фондів надається гуманітарна допомога у вигляді продуктів харчування, засобів гігієни, одягу. ВПО та їх діти залучаються до різноманітних заходів та майстер- класів, які проводяться у громаді.
Люди облаштовуються на новому місці, мають мужність почати нове життя, знаходять нових друзів. Наше завдання сприяти їм у цьому та всебічно підтримувати. Це завдання буде успішним тоді, коли в нашій громаді ці люди знову відчують себе вдома.