Skip to content
10

У закладах освіти громади пройшли виховні заходи до Дня вишиванки

18.05.2023

У закладах освіти громади пройшли виховні заходи до Дня вишиванки У закладах освіти громади пройшли виховні заходи до Дня вишиванки У закладах освіти громади пройшли виховні заходи до Дня вишиванки У закладах освіти громади пройшли виховні заходи до Дня вишиванкиУ закладах освіти громади пройшли виховні заходи до Дня вишиванки У закладах освіти громади пройшли виховні заходи до Дня вишиванки
Мета – розширити уявлення учнів про українську вишиванку, щеплювати шанобливе ставлення до національних традицій, розвивати художній смак та інтерес до національного одягу.
Діти та педагоги подякували захисникам і захисницям ЗСУ за можливість навчатись і проводити дозвілля, а також хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих у війні росії проти України.
Свято в Гірському ліцеї відвідали сільський голова Роман Дмитрів та начальник управління гуманітарного розвитку Ольга Плахотнюк.
Роман Дмитрів: “Сьогодні відзначення цього дня набуло глибокого сенсу. Вишиванка – гордість нашої країни. Історично склалося, що для кожної області притаманні свої кольори і візерунки. Щиро радий, що ви сьогодні об’єднали всю Україну, адже на вас – кольори з усіх її куточків”.
Ольга Плахотнюк: “Вишиванка – генетичний код нації. Одягати вишиванку сьогодні не тільки гарно, а ще й модно. Одягаючи вишиванку, ми ідентифікуємо себе як українці. Пишаймося, що ми українці! Відроджуймо наші традиції!”
На заходах виступили творчі колективи закладів освіти та громади.