Skip to content
1

Депутати Гірської сільської ради збирались на позачергову сесію

10.03.2023

Депутати Гірської сільської ради збирались на позачергову сесію. Були присутні 13 з 22 депутатів.
Підтримали і прийняли рішення з ряду важливих питань порядку денного.
Зокрема, проголосували за замовлення проєктно-кошторисної документації за проєктом Капітальний ремонт дорожнього покриття по вулиці Тургенєва в Горі. Мова йде про розширення проїжджої частини для тимчасової зупинки транспортних засобів біля ЗДО «Берізка» для запобігання та уникнення небезпечних та аварійних ситуацій. Капітальний ремонт у садочку завершується, тому питання зручного під’їзду вельми актуальне.
Окрім цього, депутати прийняли рішення про замовлення проєктно-кошторисної документації за проєктом «Капітальний ремонт укриття в підвальному приміщенні ЗДО «Берізка». Найпростіше укриття в «Берізці» необхідно облаштувати відповідно до вимог ДСНС стосовно входу/виходу в укриття та вимог до системи вентиляції. В ЗДО «Барвінок» в Ревному такі роботи вже виконують.
Одне з рішень – замовлення проєктно-кошторисної документації за проєктом Реконструкція комерційного вузла обліку газу системи газопостачання будівлі Притулку для осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі в Ревному. Необхідно замінити газовий котел, димохід, газовий лічильник, а також привести у відповідність документи. Гірська громада займає активну позицію у протидії домашньому насильству, тому таке рішення один з важливих та потрібних кроків.
У Ревненському відділенні стаціонарного догляду для постійного або тимчасового перебування та надання соціальних послуг газовий лічильний вийшов з ладу, його необхідно замінити, тож депутати прийняли рішення «Про замовлення проектно-кошторисної документації на реконструкцію комерційного вузла обліку газу системи газопостачання» у цій будівлі.
У відповідності до прийнятих рішень, внесли зміни до бюджету Гірської територіальної громади.
У різному обговорювали питання ввімкнення вуличного освітлення. Сільський голова Роман Дмитрів пояснив, що відповідного до доручення т.в.о. голови Київської військової адміністрації Дмитра Назаренка, вуличне освітлення дозволили вмикати тільки з 18.00 до 21.00. В системі вуличного освітлення громади встановлені сутінкові датчики: спеціалізовані технічні пристрої автоматичного управління джерелами світла, які реагують на ступінь освітленості. Щоб виконати доручення, потрібно вмикати і вимикати освітлення в ручному режимі (о 21 годині чи в інший час). Для цього необхідно замінити сутінкові датчики та встановити реле часу – це дорого. Тому, враховуючи систему вуличного освітлення в громаді, неможливо забезпечити ввімкнення світла тільки з 18 до 21 години.