Skip to content
1

Цифровізація Гірської громади. Для чого потрібний геопортал?

15.02.2023

Геоінформаційна система, або геопортал – це багатофункціональний інтернет-ресурс з повною та актуальною картографічною інформацією відносно нашої громади.

Для чого нам такий геопортал, які його переваги та можливості розповідав представник компанії SOFTPRO Владислав Гур’янов. Це – візитівка громади, яка дає жителям громади точну і детальну карту із позначенням комунальних закладів, шкіл, садочків, аптек, крамниць, рекламних конструкції, тимчасових споруд та багато іншого, в залежності від того, що ми самі хочемо відобразити. Геопортал з детальним зазначенням усіх організацій, що працюють в громаді, допоможуть підприємцям обрати найкраще місце для свого закладу, тож така карта – це ще й маркетинг.

“Яка користь з цього? Для користувачів це прозорість влади, доступність даних, їх облік та впорядкування. Говорячи про користувачів, ми маємо на увазі не тільки мешканців, а й представників бізнесу та інвесторів. З точки зору управління – це інвентаризація ваших активів, актуальна, верифікована інформація, розвиток та планування”, – говорить фахівець.

Геопортал – не нове для інших громад та багатьох міст України і вони вже користуються його можливостями. Наш наступний крок: втілити цей проєкт у життя і мати власну геоінформаційну систему.