Skip to content
1

Внаслідок масштабних пошкоджень енергетичної інфраструктури на Київщині застосовуються екстрені вимкнення. Без світла перебуває 80%

20.12.2022

Ситуація з електропостачанням на Київщині залишається критичною. Після нещодавніх атак дронами та ракетними обстрілами відновлення електропостачання триває.

Про це у своєму Telegram-каналі повідомив голова Київської ОВА Олексій Кулеба.

Нагадаємо, що Київська область за останній тиждень була атакована тричі. Є пошкодження енергетичної інфраструктури. Наразі область отримує менше 40% електроенергії від необхідної. Роботи з відновлення ведуться цілодобово.

За інформацією ДТЕК Київські регіональні електромережі, у такій ситуації жодні графіки подачі електроенергії не діють.

«Наголошу, що з кожним ворожим обстрілом складність та тривалість ремонтних робіт зростає. Внаслідок масштабних пошкоджень енергетичної інфраструктури «Укренерго» застосовує екстрені вимкнення електрики. Без світла перебуває 80% регіону», – підкреслив голова КОВА.

Найскладніша ситуація саме в Бучанському, Вишгородському, Обухівському та частково Фастівському районах. Це понад 30 громад. Пріоритетними для електропостачання є об’єкти критичної інфраструктури – лікарні, об’єкти тепло- та водопостачання.

«У координації з “Укренерго” та ДТЕК докладаємо всіх зусиль, щоб якнайшвидше відновити електропостачання та вийти на планові графіки вимкнень. Будемо оперативно інформувати про хід відновлювальних робіт», – зауважив Олексій Кулеба.

Нагадуємо, у кожній територіальній громаді функціонують Пункти Незламності. Там, за потреби, жителі зможуть зігрітися, підключитися до Wi-fi та підзарядити телефони. Важливо! Комплектування та функціонування Пунктів Незламності здійснюється з урахуванням наявного ресурсу органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.