Skip to content
2

ВАЖЛИВО! БУДЬТЕ ПОМІТНИМИ в темну пору доби!

04.11.2022

ВАЖЛИВО! БУДЬТЕ ПОМІТНИМИ в темну пору доби!Учасники дорожнього руху стають практично невидимими в сутінках, враховуючи те, що зараз швидко вечоріє і вимкнене вуличне освітлення. Подбайте про свою безпеку: носіть світловідбивачі.
Світловідбивачі або флікери (підвіски, значки, нарукавні пов’язки та браслети, світловідбиваючі нашивки та наклейки) на одязі вкрай необхідні для безпеки пішоходів. Вони допоможуть бути більш помітними на дорозі, відбиватимуть світло у сутінках, тож водії зможуть вчасно побачити пішохода, загальмувати та зупинити авто.
Чому варто носити світловідбиваючі елементи:
Світловідбивачі роблять пішохода помітним у темну пору доби. Для того, аби зманеврувати при швидкості 50 км/год, водієві потрібно до 150 метрів. У темному одязі пішохода не видно взагалі, у світлому одязі пішохід стає помітним за 30-75 м, а цього недостатньо для уникнення ДТП. Зі світловідбивачем пішохід стає помітним за 1500 м. Таким чином, додаючи світловідбиваючі елементи на одяг, ми на 85% знижуємо шанс потрапити в аварію.
Безпека велосипедистів. Велосипедисти як учасники дорожнього руху особливо потребують бути помітними. Для цього варто використовувати не лише ліхтарики, а й світловідбивачі.
Безпека дітей. Їм необхідно пояснити про важливість таких елементів. Заохотити малечу одягати флікери можна завдяки їх дизайну.
Якщо не маєте таких елементів, обов’язково придбайте, вмикайте ліхтарі і будьте вкрай уважні на дорозі, а особливо на перехрестях!
Будьте обачні і обережні. Безпека понад усе!