Skip to content
5

“Усе прекрасне ще попереду”, – Тетяна Гуменюк, завідувачка Ревненського закладу дошкільної освіти “Барвінок”

13.07.2022

Управління Державної служби якості освіти у Київській області ділиться історіями управлінців закладів освіти, які в непростих обставинах надихають дітей продовжувати навчання:

«Здавалося, все зупинилось наприкінці зими. Ми могли зловити себе на відчутті: «Не розумію, що я роблю й куди йду…», але вже звична, системна спільна робота з дітьми та тісний зв’язок із батьками допомагали долати виклики, що постали перед педагогічним колективом, і працювати як один живий організм із нагадуванням, що життя продовжується, і необхідно докласти усіх можливих зусиль задля добробуту найціннішого, що ми маємо – наших дітей.

Дистанційна форма навчання стала певною мірою традиційною, адже під час карантину вона була основною. Команда професійних, креативних, творчих, стійких до стресів педагогів не опускали рук, працювали для вихованців у будь-якій точці світу.

З урахуванням вікових особливостей дітей вихователі проводять заняття за графіком, залучають батьків, забезпечуючи зворотній зв’язок. Дбають про психологічний стан кожного вихованця. Попри повітряні тривоги та виклики, психологічну напругу, педагоги прагнуть формувати в кожному своєму вихованцеві особистість, розвивати їх творчі здібності, сприяти набуттю ними соціального досвіду через організацію видів діяльності, які формують відповідні життєві компетентності та якості психологічної зрілості.

Нашим завданням я вбачаю в умовах сьогодення забезпечення соціальної адаптації та формування готовності маленьких, але вже дорослих дошкільників до будь-яких умов життя. Мій колектив, як потужний локомотив, невпинно вдосконалює власні компетентності через прагнення покращувати свої знання, навички та вміння. Вчимося самі та щедро ділимося досвідом роботи з колегами Київщини та за її межами.

Хочу, щоб кожна дитина дошкільного віку була щасливою, перебувала в безпечних умовах та отримувала якісні освітні послуги попри будь-які кордони. Плануємо майбутнє – початок нового навчального року і сподіваємося, що зможемо забезпечити, виконати усі вимоги та завдання, аби восени бути поруч зі своїми дітьми у форматі офлайн, бо усе прекрасне ще попереду.

Разом переможемо!»

Тетяна Гуменюк, завідувачка Ревненського закладу дошкільної освіти “Барвінок”

 

https://www.facebook.com/100070532153810/posts/pfbid0K27uoQM2V5jzbesyPH7V47nRCDa47zAb6kaodB5xrqRT9gH9hyMXJcw7cWB5CH1cl/