Skip to content
1

Опитування для виявлення реального стану та потреб бізнесу

02.06.2022

З метою інформаційної підтримки підприємницької діяльності представників малого та середнього бізнесу департамент економіки та цифровізації Київської обласної військової адміністрації інформує, що ДУ «Офіс розвитку підприємництва та експорту» спільно з ГС “Центр розвитку інновацій”, національним проєктом з розвитку підприємництва та експорту Дія.Бізнес та партнерами, які долучаються, розпочали Ініціативу для сприяння відновленню та адаптації економіки територіальних громад/регіонів, місцевих бюджетів, підтримки підприємців, розвитку експорту https://business.diia.gov.ua/economic-recovery.

За результатами аналізу даних https://cutt.ly/TH4nonb за період повномасштабної війни встановлено, що реєстрація нового бізнесу вже наблизилась до 50% від довоєнного аналогічного періоду квітня 2021 року. При цьому, адаптація до війни відбувається швидше, ніж до пандемії COVID-19 – зареєструвалися на 29% більше нових бізнесів, ніж у відповідний період квітня 2020 року. Одночасно, відбуваються глобальні зміни у привабливості територій України для нового бізнесу.
Для виявлення реального стану та потреб бізнесу пропонуємо долучитися до опитування та до 03 червня 2022 року включно заповнити анкету для територіальних громад: https://forms.gle/UVknwQgBDWX39Kmg9 .

Для участі в опитуванні представників підприємницької діяльності запропонована окрема форма за посиланням: https://forms.gle/KTwT8YXtXQPsFC1o8.

Окрім цього є  можливість скористатися безоплатним доступом до е-рішення «Економічний профайл громади» https://vkursi.pro/hromada – системи даних, в якій інтегровано й постійно оновлюється понад 150+ офіційних джерел, для аналізу реального стану економіки, землі, нерухомості та інших активів на території громади, моніторингу сплати податків й погашення боргів, аналізу структури та суб’єктів місцевої економіки, платників податків, бізнес-зв’язків, їх активів, ризик-факторів тощо.
Безоплатний доступ до е-рішення для перевірки фізичних осіб – https://vkursi.pro/persontro
Інструмент дає можливість перевірити даніз 100+ реєстрів,зокрема МВС, Мінюсту, ДМС, ДСА, всіх кредитних бюро України та маркування бізнесу пов’язаного з країнами агресорами. Опитування проводяться у співпраці з Міністерство цифрової трансформації України, Міністерством економіки України, Міністерством фінансів України, Міністерством розвитку громад і територій України. Опрацьовані результати будуть надіслані до відповідних органів державної влади, робочих груп й донорських організацій.
Команда Ініціативи планує проводити дослідження на регулярній основі.
В результаті є можливіть отримати таку допомогу від Ініціативи:

– першими отримувати повні версії опрацьованих нами результатів опитувань, наших досліджень на основі інших доступних нам джерел даних;
– долучитися до експертної спільноти Ініціативи та спільно опрацьовувати аналітику, інструменти для відновлення економіки, необхідні рішення для місцевих громад/регіонів, фінансово-кредитного сектору, донорів, відповідних національних органів влади, робочих груп;
– консультаційну підтримку від організаторів Ініціативи, зокрема щодо: використання великих даних Економічного профайлу (громад/регіонів/бізнескластерів), який розвиває Центр розвитку інновацій;
– адаптації програм підтримки бізнесу, економічного розвитку у громаді/регіоні;
– зацікавлені у розвитку підприємництва та експорту – отримають корисні матеріали та покрокові інструкції від Офісу з розвитку підприємництва та експорту та команди проекту Дія.Бізнес.