Skip to content
1

ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ СТАНОМ НА 11:00 31.03.2022

31.03.2022

Обухівський, Бориспільський, Білоцерківський райони
Ситуація контрольована. Ніч пройшла спокійно. Декілька разів лунали сигнали повітряної тривоги. Надзвичайних подій не зафіксовано. Триває постійна робота з прийому, зберігання та направлення гуманітарних вантажів. Налагоджений освітній процес дистанційно. Підприємства агропромислового комплексу проводять весняно-польові роботи. Сили оборони – у підвищеній боєготовності.
Бучанський район Ситуація підконтрольна в більшості громадах напружена.
Макарівська ТГ – зв’язку немає, води, газу, електрики немає. Селище під контролем ЗСУ, але постійно під обстрілом. Бородянська ТГ переміщення ворога, заблокована, з зруйновано інфраструктурою. Немишаївська ТГ ворог окопався, Інфраструктура зруйнована, зв’язку практично не має. Бучанська ТГ – ворог окопався, інфраструктура зруйнована. Гостомельська ТГ – переміщення технікою ворога, йшов бій. Інфраструктура зруйнована. Ірпінська ТГ – Ірпінь бій. ЗСУ контролює місто. Інфраструктура зруйнувано. Постійно обстріли. Дмитрівська ТГ – по частині громади переміщається ворог, частково відсутнє світло. Шпітьки вночі обстріляли, два будинки зруйновано. Білогородська ТГ частково відсутнє світло. Пісківська ТГ, Борщагівська ТГ, Вишнівська ТГ, Коцюбинська ТГ, в штатному режимі.
Броварський район Ніч з 30 на 31 березня у Броварському районі минула спокійно. У результаті бойових дій на території Броварського району завдано значних ушкоджень інфраструктурі та житловому фонду. Внаслідок ворожих обстрілів є багато пошкоджених будинків місцевих мешканців. З населених пунктів Великодимерської, Калитянської та Баришівської громад спостерігається виведення вогожих сил за межі Броварського району. Підрозділи ЗСУ продовжують вести оборонні дії та здійснюють успішні контратаки на окремих територіях району. Тим самим проводять активний і дієвий обстріл місць скупчення противника.
Ситуація у Березанській, Броварській міських, Згурівській, селищній та Зазимській сільській громадах, без змін, контрольована. Об’єкти критичної інфраструктури працюють у звичному режимі. Послуги населенню надаються у повном у обсязі. Збоїв у роботі систем тепло – газо – водо – електропостачання та водовідведення, об’єктів критичної інфраструктури не має. Випадки пошкодження житлових будинків відсутні.
Вишгородський район Ситуація в районі залишається напружена, але контрольована.
Вишгородська, Петрівська та Пірнівска тг без змін, населенню надається необхідна допомога, здійснюється патрулювання вулиц. Продовжується робота по укріпленню обороноздатності району.

В окупованих Іванківській, Димерської та Поліської тг гуманітарна катастрофа, відсутній зв‘язок, електропостачання, продукти харчування та ліки. Планується продовження евакуації населення з Димерської громади та завезення продуктів харчування і ліків.
Славутич повністю ізольований. Є потреба в продуктах харчування, пальному та медикаментах. Планується продовження евакуації людей з міста Славутич.
Фастівський район Території, захоплені російськими військами та/або іншими військовими формуваннями відсутні. Об’єкти критичної інфраструктури знаходяться під охороною. Підприємства агропромислового комплексу проводять весняно-польові роботи.
Проводяться навчання з особовим складом загонів територіальної оборони. Повідомлено про обстріл нафтобази в місті Фастів. Інформація про постраждалих відсутня.

За оперативною інформацією ПрАТ «ДТЕК Київські регіональні електромережі»:
Протягом доби відключалось 753 ТП, 71 населений пункт, 29220 споживачів.
Залишаються знеструмленими 4206 ТП, 533 населені пункти, 176994 споживачів.
Протягом доби відновлено електропостачання 73 населеним пунктам, 29159 споживачам.
Аварійно-відновлювальні роботи в області продовжуються, щойно бригади отримують можливість їх безпечно виконувати.
За оперативною інформацією АТ «Київоблгаз»:
Наразі без газопостачання 93 населених пунктів Бучанського, Вишгородського, Броварського районів. Всього відключено 140 686 абонентів.
ДСНС
За добу працівники ДСНС виїжджали на ліквідацію 7 пожеж (4 – в житловому секторі, 2 – на підприємствах, 1– трав’яний настил).
В Бучанському районі в с. Мила горів ліс. Техніка не залучалась, обстріли.
За добу виявлено 6 вибухо-небезпечних предметів.
За минулу добу на спецлінію «102» та чергову частину Головного управління надійшло 72 заяви та повідомлень громадян про підпал, вибух, замінування, пов’язаних безпосередньо з російською агресією. Всього за весь час війни надійшло 3781 заява. Найбільша кількість повідомлень надходять з Броварського, Бучанськогота Вишгородського районів.