Skip to content
1

ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ СТАНОМ НА 10:00 30.03.2022

30.03.2022

Білоцерківський, Бориспільський, Обухівський, Фастівський райони. Ситуація контрольована. Ніч пройшла спокійно. Декілька разів лунали сигнали повітряної тривоги. Надзвичайних подій не зафіксовано. Триває постійна робота з прийому, зберігання та направлення гуманітарних вантажів. Налагоджений освітній процес дистанційно. Підприємства агропромислового комплексу проводять весняно-польові роботи.

Бучанський район.  Ситуація підконтрольна, в більшості громадах напружена.

Макарівська ТГ – зв’язку, води, газу, електрики немає. Селище під контролем ЗСУ, але постійно під обстрілом.

Бородянська ТГ – переміщення ворога, заблокована, зі зруйнованою інфраструктурою.

Немішаївська ТГ – ворог окопався, інфраструктура зруйнована, зв’язку практично немає.

Бучанська ТГ – ворог окопався, інфраструктура зруйнована.

Гостомельська ТГ – переміщення технікою ворога, йшов бій. Інфраструктура зруйнована.

Ірпінська ТГ – Ірпінь бій. ЗСУ контролює місто. Інфраструктура зруйнувана. Постійні обстріли.

Дмитрівська ТГ – по частині громади переміщується ворог, частково відсутнє світло.

Білогородська ТГ – частково відсутнє світло.

Борщагівська, Вишнівська, Коцюбинська, Пісківська територіальні громади – в штатному режимі.

Броварський район. Ніч з 29 на 30 березня у Броварському районі минула спокійно.

У деяких населених пунктах Баришівської, Калитянської та Великодимерської територіальних громад продовжується присутність незначної кількості ворожої техніки. У результаті бойових дій на території цих громад завдано значних ушкоджень інфраструктурі та житловому фонду. Внаслідок ворожих обстрілів є багато пошкоджених будинків місцевих мешканців. Ситуація в даній частині району залишається напруженою. Станом на сьогодні загарбницькі війська проводять перегрупування, концентрують техніку в населених пунктах та лісах, щоб запобігти її пошкодженню. Підрозділи ЗСУ продовжують вести оборонні дії та здійснюють успішні контратаки на окремих територіях району.

Ситуація в Березанській, Броварській міських, Згурівській, селищній та Зазимській сільській громадах, без змін, контрольована.

Вишгородський район. Ситуація в районі залишається напружена, але контрольована.

Вишгородська, Петрівська та Пірнівска територіальні громади – без змін, населенню надається необхідна допомога, здійснюється патрулювання вулиць. Продовжується робота з укріплення обороноздатності району. В окупованих Іванківській, Димерській та Поліській ТГ – гуманітарна катастрофа, відсутній зв‘язок, електропостачання, продукти харчування та ліки. Планується продовження евакуації населення з Димерської громади та завезення туди продуктів харчування і медикаментів. Славутич повністю ізольований. Є потреба в продуктах харчування, пальному та медикаментах. Ворог знаходиться на в‘їзді до міста. Планується евакуація людей.

Евакуація

Сьогодні евакуація цивільного населення гуманітарними коридорами в Київській області проводитися не буде. Немає погоджених маршрутів.

Довідково. За весь час проведення евакуації цивільного населення (з 9 березня), евакуйовано вже понад 65 000 жителів області.

За оперативною інформацією ПрАТ «ДТЕК Київські регіональні електромережі»:

Залишаються без електропостачання в результаті обстрілів 175 743 споживачів. Протягом минулої доби включено електропостачання у 227 населених пунктів. Відновлено електропостачання 52 556 споживачам.

Аварійно-відновлювальні роботи в області продовжуються, щойно бригади отримують можливість їх безпечно виконувати.

За оперативною  інформацією АТ «Київоблгаз»:

Наразі без газопостачання знаходяться 93 населених пункти Бучанського, Вишгородського, Броварського районів. Всього відключено 140 686 абонентів.

ДСНС

За добу працівники ДСНС виїжджали на ліквідацію 32 пожеж (8 – в житловому секторі, 2 – на підприємствах, 19 – трав’яний настил, 1– сміття, лісові пожежі – 2 на площі майже 11 га).

Більше 10 загорань приватних будинків та об’єктів соціальної інфраструктури за різними адресами в Бучанському районі внаслідок обстрілів ворога. Техніка до гасіння не залучалась, адже велися активні бойові дії.

За добу знешкоджено 379 вибухо-небезпечних предметів у Бучанському, Броварському, Обухівському районах.

За минулу добу на спецлінію «102» та чергову частину Головного управління надійшло 49 заяв та повідомлень громадян про підпал, вибух, замінування, пов’язаних безпосередньо з російською агресією. Всього за весь час війни надійшло 3589 заяв. Найбільша кількість повідомлень надходять з Броварського, Бучанського та Вишгородського районів.