Skip to content
5

ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ СТАНОМ НА 10.30 5.03.2022 ЩОДО СИТУАЦІЇ НА КИЇВЩИНІ

05.03.2022

Ситуація в Київській області залишається напруженою.

Бучанський район. Ситуація напружена. Макарів  постійно під обстрілом. Буча, Ірпінь, Гостомель вночі велися бої. Ворог розташував техніку вздовж – Немішаєвська громада, Михайлівська Рубіжівка, Мила, Бузова. Ведеться вогонь по житловим будинкам, цивільному населенню. Загарбник перешкоджає евакуації. Зараз в районі готуються до евакуації людей та доставки гум.допомоги.

Бориспільський район. Всі громади під контролем. Комунальні служби та об’єкти інфраструктури працюють у штатному режимі. Укріплюються кордони району.

Фастівський район. Всі 9 громад під контролем. 4 березня в результаті обстрілу в с. Мархалівка сталося руйнування та загорання більше 8 будинків. Відпрацювання ДРГ загарбників. Об’єкти критичної інфраструктури працюють у звичному режимі, послуги населенню надаються у повному обсязі.

Білоцерківський район. Ситуація контрольована. Майже всю ніч сигнали тривоги. Зранку ракетний удар по житловому приватному сектору в Білій Церкві. За попередніми даними дві особи відправлені до лікарні. Працює ДСНС. Йде протидія диверсантам. Перебоїв з подачею електроенергії, води, газу не зафіксовано. Комунальні служби працюють у посиленому режимі. Активізувався волонтерський рух для надання допомоги військовим та населенню.

Вишгородський район – Ситуація напружена, але контрольована. Північ району залишається окупований ворогом. Поліська, Димерська, Іванківська громади на межі гуманітарної катастрофи.  Йде постійне перегрупування сил загарбника. До району надходить гуманітарна медична та продуктова допомога. Але загарбник не дає можливості допомогти окупованим громадам.

Броварський район. Вся територія Броварського району перебуває під контролем Броварської районної військової адміністрації. Зафіксовано пересування ворожої техніки на території деяких населених пунктів Баришівської, Калитянської та Великодимерської ТГ.

Внаслідок  обстрілів, 02 березня, у с. Русанів, Великодимерської громади є зруйновані приватні житлові будинки (близько 20-ти). На даний час не вдалося відновити газо-електро- водо-постачання, опалення та зв’язок.

У решті громад району об’єкти критичної інфраструктури працюють у звичному режимі. Послуги населенню надаються у повном у обсязі. Збоїв у роботі систем тепло – газо – водо – електропостачання та водовідведення, об’єктів критичної інфраструктури не має. Випадки пошкодження житлових будинків відсутні.

Ніч з 04 на 05 березня була спокійна.

Наразі Броварським районом, спільно з Бориспільським, проводиться посилення напрямку Київ – Харків.

 

Обухівський район. Ситуація контрольована. Всі територіальні громади під контролем. Йдуть роботи з відновлення інфраструктури та надання необхідної допомоги населенню.

Найбільш небезпечний напрямок залишається Житомирська траса, Буча-Ірпінь-Гостомель, Макаров, а також північ Вишгородського району.

Загарбники продовжують накопичувати війська та техніку, обстрілюються житлові масиви та критична інфраструктура. Постійні тривоги можливого авіанальоту майже по всій області.  В усіх районах Київщини йде боротьба з диверсійними групами. Обласна та місцева влада готова провести евакуацію людей та доставку гуманітарної допомоги з найтяжчих напрямках як тільки буде оголошено режим тиші.

Влада робить все необхідне для контролю складної ситуації в області.

Повідомляє пресслужба Київської обласної військової адміністрації.

https://koda.gov.ua/operatyvna-informacziya-stanom-na-10-30-5-03-2022-shhodo-sytuacziyi-na-kyyivshhyni/