Skip to content
1

15 лютого — День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

15.02.2022

15 лютого в Україні відзначають День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Такий день встановили відповідно до Указу Президента від 11 лютого 2004 року.
В цей день у 1989 році закінчилась радянська військова інтервенція в Афганістані. Через пекло тих подій пройшли близько 160 тисяч українців, 12 тисяч з яких отримали поранення, а 3360 – не повернулися додому. За часів СРСР, українські військовослужбовці брали участь в збройних конфліктах на території 16 іноземних держав – виконували інтернаціональний обов’язок у Чилі та інших «гарячих» точках світу.
Після здобуття Україною незалежності, наші військові стали учасниками миротворчих місій під егідою ООН, НАТО та інших міжнародних організацій.
Воїни, які були учасниками бойових дій на території інших держав є яскравим прикладом для наслідування, взірцем служіння народу та державі. Ви як ніхто знаєте справжню ціну війни і миру. І як ніхто вмієте дорожити сьогоднішнім днем. Для вас не порожній звук слова про бойове братерство, вірність військовому обов’язку, самопожертву та патріотизм.
Ми вклоняємось перед вашою мужністю та безмежною вірністю своєму військовому обов’язку та Присязі. Ми засвідчуємо вам свою глибоку шану й повагу. Низький уклін вам, за ваш ратний подвиг.
Ми схиляємо голови перед світлою пам’яттю усіх, хто загинув.
Ми вклоняємося подвигу тих, хто вижив, вистояв наперекір усьому.
Бажаємо вам і вашим родинам здоров’я, родинного затишку та благополуччя, впевненості в завтрашньому дні, щастя, миру і добра!