Skip to content
2

Триває боротьба за парк на Тихій

24.01.2022

Триває боротьба за парк на ТихійУ зв’язку з відмовою у внесенні відомостей до Держземкадастру, Гірська сільська рада готує звернення до прокуратури.
В 2021 році депутати Гірської сільської ради прийняли рішення про замовлення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки орієнтовною площею 0.7 га по вулиці Тиха (Гора) у комунальну власність Гірської сільської ради з цільовим призначенням “землі загального користування: парки, зелені зони, сквери”.
Виконавець розробив проєкт землеустрою, але в процесі внесення інформації в базу даних Національної кадастрової карти з метою присвоєння кадастрового номера земельної ділянки, що формується, виявили наявність приватних земельних ділянок, які накладаються на запроєктовану земельну ділянку. Виконавець неодноразово здійснював спроби внести інформацію про земельну ділянку до кадастрової карти, але в результаті отримав відмови про внесення відомостей до Державного земельного кадастру. Відбулось самовільне захоплення земельної ділянки.Триває боротьба за парк на Тихій
Нагадуємо: у травні 2021 року Гірська сільська рада направила клопотання до Бориспільської окружної прокуратури щодо накладення арешту на незаконно відчужені земельні ділянки по вул. Тиха, вул. Центральна та біля лісу. Місцева прокуратура відкрила кримінальне провадження, правоохоронні органи здійснюють досудове слідство щодо незаконного привласнення невідомими особами земель в межах Гірської сільської ради.