Skip to content
1

Акція по збору люмінесцентних ламп, термометрів та батарейок

06.12.2021

Акція по збору люмінесцентних ламп, термометрів та батарейок03 грудня в селах нашої громади Гірська сільська рада спільно з компанією «Екологічні Інвестиції» проводила збір люмінесцентних ламп, термометрів та батарейок.
Загалом для подальшої утилізації вилучили 142 кг відпрацьованих батарейок, 152 штуки зіпсованих ламп для внутрішнього та зовнішнього освітлення та 9 штук відпрацьованих побутових термометрів. Вартість екологічних послуг склала близько 20 тисяч гривень.
Ми одна з небагатьох громад на Київщині, де організували збір хімічних джерел струму в спеціальних контейнерах розміщених в магазинах та соціальних закладах сіл. Гірська сільська рада з 2019 року співпрацює з ТОВ «Екологічні Інвестиції».Акція по збору люмінесцентних ламп, термометрів та батарейок
Не вперше відбуваються виїзні акції, під час яких приймають люмінесцентні лампи, термометри та батарейки від населення відповідно до прийнятої депутатами Програми поводження з побутовими відходами на території Гірської сільської ради на 2021- 2025 роки.
Такі акції стали можливі завдяки активній позиції сільського голови, депутатів, Управління ЖКГ та КБ, інспекторів з благоустрою та ТОВ «Екологічні Інвестиції».
Протягом наступного року Гірська сільська рада буде знову організовувати акцію по збору ламп, термометрів та батарейок.
Звертаємо вашу увагу, що відпрацьовані батарейки, люмінесцентні лампи та ртутні термометри відносяться до небезпечного виду відходів, є сильним джерелом забруднення навколишнього середовища і потребують спеціальної утилізації. Їх не можна викидати просто в смітник!
Просимо жителів бути активнішими та утилізувати такі відходи правильно! Екосвідомість — це не дивацтво, а стиль життя, усвідомлення особистої відповідальності за майбутнє нашої громади!