Skip to content
1

Співпраця педагогів з тренерами освітньої платформи “Критичне мислення”

28.11.2021

Педагоги закладів освіти Гірської ОТГ продовжують активну Співпраця педагогів  з тренерами освітньої платформи "Критичне мислення" співпрацю з тренерами освітньої платформи “Критичне мислення”.
27 листопада відбулися практичні тренінги для вихователів закладів дошкільної освіти та вчителів середньої/старшої школи на базі Ревненського ЗДО та Ревненського ОЗ ЗСО. Важливо, що до тренінгів активно долучилися педагоги всіх закладів освіти нашої громади!
“Дошкільнятам освіту для сталого розвитку” – тренінг від Наталії Гавраш, співавторки цього курсу, професорки кафедри психології та педагогіки дошкільної освіти Переяслав-Хмельницького університету Григорія Сковороди, та Ірини Баранової, координаторки-тренерки міжнародного проєкту “Освіта для сталого розвитку”. Дошкільна освіта – надзвичайно важливий етап у підготовці дітей до НУШ. Вихователі на практиці опрацьовували базові навички новітньої технології емпаурменту (“натхнення до дій”), на якій і побудований курс “Дошкільнятам освіту для сталого розвитку”.Співпраця педагогів  з тренерами освітньої платформи "Критичне мислення"
“Як приручити інтеракцію. Технології і методики інтерактивного навчання” – тренінг від Олени Пометун, докторки педагогічних наук, професорки, членкині-кореспондентки Національної академії педагогічних наук України, та Тетяни Ремех, кандидатки педагогічних наук.
Співпраця педагогів  з тренерами освітньої платформи "Критичне мислення"Учасники тренінгу практично пропрацювали такі методи організації інтерактивного навчання: робота в групах, мозковий штурм, робота в парах, навчаючи – вчуся, акваріум. Спільно дійшли висновку, що в Новій українській школі інтеракція може і повинна бути основною моделлю навчання, адже в контексті інтерактивного навчання знання набувають іншої форми, бо учень їх отримує не у вигляді вже готової форми від педагога, а здобуває в процесі власної активності, засвоюючи різні механізми пошуку знань в індивідуальній і колективній діяльності.Співпраця педагогів  з тренерами освітньої платформи "Критичне мислення"
Управління гуманітарного розвитку та соціального захисту населення дякує тренерам за цікаві завдання і можливість отримати практичні навички у використанні інноваційних методів навчання, керівникам закладів освіти та педагогічним колективам – за активну співпрацю, бажання вчитись і самовдосконалюватись.
Приємно, що педагоги нашої громади вкотре отримали високу оцінку та подяку за професіоналізм і креативність від таких шанованих тренерів.