За результатами наради керівників та персоналу, який здійснює заходи з організації харчування в закладах освіти Гірської громади, розпочато поетапне впровадження НАССР. Це міжнародна система аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (англ. HACCP — Hazard Analysis and Critical Control Points) — система, яка ідентифікує, оцінює та контролює небезпечні фактори, що є визначальними для безпечності харчових продуктів. Іншими словами — це аналіз ризиків і контролю критичних точок. Завдання нелегке, адже для забезпечення всіх вимог системи, необхідно продумати всі технологічні процеси до найменших дрібниць.
Станом на сьогодні, в Ревненському закладі дошкільної освіти «Барвінок»обладнали їдальню, де за окремим графіком харчуються 5 вікових груп.
Начальник Управління гуманітарного розвитку та соціального захисту населення виконавчого комітету Гірської сільської ради Ольга Плахотнюк разом з представниками органів виконавчої влади оглянули приміщення харчоблоку та їдальні, де значну увагу приділяли ряду питань:
– Оснащення харчоблоку;
– Меню – розкладка на кожен день;
– Примірне двотижневе меню;
– Контрольні порції страв;
– Умови для особистої гігієни персоналу, спецодяг, робочий інвентар тощо;
– Питний режим»;
– Медичний огляд працівників;
– Ведення документації з організації харчування;
– Дотримання санітарного регламенту та інструкції з харчування в закладах дошкільної освіти.
Введення системи НАССР в дошкільних закладах і школах є обов`язковою умовою. Дотримання принципів цієї системи дають впевненість і гарантію, як споживачам так і керівництву, безпечної організації харчування і відповідності санітарно-гігієнічним вимогам.