Skip to content
h_ua_den_jkh

Місцеві комунальники працюють на результат!

21.03.2021

День працівників житлово-комунального господарства – це свято людей, від професіоналізму та відповідальності яких залежить благополуччя кожного будинку та кожної родини. Їх робота, як повітря. Поки вона виконується її не помічають та кожен мінімальний збій у цій системі відразу викликає шквал емоцій у споживачів.

День працівників житлово-комунального господарства відзначають щорічно в третю неділю березня. Це свято було засноване ще у 1966 році і до сих пір не забуте представниками професій, пов’язаних з комунальним сектором.

Цьогоріч професійне свято комунальників припадає на 21 березня.  Життя будь-якого населеного пункту важко уявити без комунальної служби. Адже, коли ще усі ми лишень прокидаємось, працівники комунальної сфери вже починають працювати і своєю щоденною, клопіткою та сумлінною роботою докладають максимум зусиль, щоб наші села були чистими і охайними.

На території Гірської сільської ради наразі діє два комунальних підприємства — «Мартусівка» та «Горянин». На даний час йде процес об’єднання цих підприємств в єдине потужне комунальне господарство «Горянин», що діятиме на території Мартусівки, Ревного, Затишного та Гори.

Можна довго і багато міркувати про проблеми й завдання комунального господарства, але в цей чудовий день хочеться просто подякувати всім робітникам за терпіння, працю і відданість професії. Адже роботи працівникам вистачає на весь рік: взимку вони розчищають села від снігу, навесні обрізають дерева та прибирають дороги і тротуари після зимового бруду, влітку займаються викошуванням бур’янів, восени їх обов’язком є підготовка територій населених пунктів до чергової зими.

Ці люди працюють мало не цілодобово, у будні та вихідні, у сезон відпусток, у пору злив та лютих морозів.

У штаті КП нараховується не один десяток працівників. Тут є озеленювачі та майстри зеленого господарства, завдяки яким ми бачимо красу природи довкола. Із року в рік ці люди поливають та висаджують рослинність, старанно викошують бур’яни.

Працівники відділу з видалення побутових відходів займаються вивезенням сміття від приватногос сектору. Завдяки їх непосильній роботі ми не потопаємо в горах відходів та можемо бути спокійними за екологію наших населених пунктів.

Робота відділу з експлуатації водопровідних та каналізаційних мереж вартує окремої уваги та вдячності за швидке усунення аварійних ситуацій на старих зношених системах.

Кількість техніки збільшується

У КП «Горянин» зараз у розпорядженні є два трактори із чотирма зйомними ковшами та один сміттєвоз. На сесії Гірської сільської ради депутати підтримали рішення щодо закупівлі ще одного трактора. «За достатньої кількості техніки і робота краще виконуватиметься!» — наголошують працівники комунального підприємства та зізнаються, що щиро люблять свою роботу, особливо, коли бачать отримані від власних старань результати.