Skip to content
0-02-05-9cc0f833a63c029aac6ea08a2d3e5a99efb88c3668430321b587bf154dd0590b_2958af91

Діти заслуговують на найкраще харчування

01.02.2021

Відповідно до вимог реформи децентралізації, передача повноважень від державної влади до органів місцевого самоврядування поступово втілюється в життя. Важливим етапом є  налагодження роботи по  організації якісного харчування у закладах освіти.

Найважливішими компонентами розвитку особистості кожної дитини є її фізичне, психічне та духовне здоров’я. Основним фактором впливу на здоров’я дітей, безсумнівно та беззаперечно є забезпечення їх повноцінним, раціональним харчуванням. Голова Гірської сільської ради Роман Дмитрів разом з керівником  управління гуманітарного розвитку Ольгою Плахотнюк ініціювали і провели зустріч із начальником відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Бориспільського районного управління Держпродспоживслужби Ларисою Улько.

Під час зустрічі було обговорено питання забезпечення освітніх закладів безпечними та якісними продуктами харчування. Також було обговорено вимоги проведення тендерних закупівель та формування тендерних пропозицій. “На харчоблоки в навчальні заклади мають потрапляти лише безпечні та якісні продукти харчування” — головний і наскрізний меседж сьогоднішньої зустрічі.

Співпраця між органами місцевого самоврядування Гірської сільської ради та фахівцями Держпродспоживслужби на цьому не зупиняється. Задля вдосконалення своїх знань у сфері дитячого харчування наступна зустріч планується із залученням сусідніх громад задля можливості обміну досвідом.