Skip to content
449178933_858996962927532_6933110644428661020_n

На щиті повертається Герой, гідний син України Євгеній Страшний

30.06.2024

Знову наша громада в скорботі… На щиті повертається Герой, гідний син України…
У бою за Україну, її свободу, цілісність і незалежність, залишаючись вірним військовій присязі, на Донеччині загинув наш відважний захисник, справжній патріот, житель села Ревне, старший сержант поліції Страшний Євгеній Олександрович.
Церемонія прощання з Героєм відбудеться 01.07.2024 року о 9:30 біля Ревненського будинку культури.
Поховають Героя на старому кладовищі у центрі села.
Просимо жителів громади зустріти Героя живим коридором( детальна інформація була опублікована додатково).
Євгеній Страшний народився 18 серпня 1995 року. Виховувала його мама, допомагав дідусь. З самого дитинства Євгеній був дуже самостійним, спокійним і добрим, відповідальним. Любив тварин, завжди був надійною опорою та підтримкою для мами Ірини.
Навчався Євгеній у Ревненській загальноосвітній школі. Був дуже товариським, мав багато друзів, поважав своїх вчителів. З дитинства мріяв стати поліцейським, але після закінчення школи вступив до Київського міського медичного коледжу, який закінчив у 2013 році. За фахом не працював, здійснив свою мрію і пішов на службу в поліцію. Там пройшов навчання та отримав сертифікат парамедика. Колеги цінували та поважали Євгена, він завжди був готовий прийти на допомогу, підставити плече.
З перших днів повномасштабного вторгнення Євгеній прагнув стати на захист держави, але мама вмовляла його не йти добровольцем. На той час Євгеній проходив службу у підрозділі спеціального призначення, та все ж коли проходив набір до об’єднаної штурмової бригади “Лють”, він ні хвилини не вагався та підписав контракт. Завжди вірив в Україну, говорив, що треба всім ставати на її захист, усвідомлював свою власну відповідальність за долю країни. Був справжнім патріотом, відважним воїном, гідним сином України!
27.06.2024, у ході бойових дій, внаслідок ворожого обстрілу поблизу населеного пункту Карлівка Покровського району Донецької області Євген отримав поранення, несумісні з життям…
У скорботі схиляємо голови, поділяючи біль непоправної втрати разом із рідними, та вшановуючи світлу пам’ять Героя. Наші щирі співчуття родині, близьким, друзям, побратимам. Низький уклін матері Героя, яка виховала гідного сина України!
Вічна шана та слава Герою!