Skip to content
5

ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ ЩОДО СИТУАЦІЇ НА КИЇВЩИНІ 7.04.2022

07.04.2022

В звільнених від загарбника населених пунктах Бучанського, Вишгородського, Броварського районів силами оборони проводиться зачистка, розмінування. Завозиться гуманітарна допомога. Комунальні служби почали відновлювати критичну інфраструктуру, розчищати вулиці та завали будівель.

Працює спеціальна обласна моніторингова група, як фіксує наслідки агресії росії та знищення цивільної інфраструктури.

Співробітниками ДСНС знешкоджено 1022 вибухо-небезпечних предмета.

Загалом руйнування зафіксовано у 35 з 69 територіальних громад Київської області, що складає 50,7 %. Критичних руйнувань завдано у Бучанській, Ірпінській, Гостомельській, Бородянській, Макарівській, Великодимерській, Пісківській ТГ.

На сьогодні мова йде про більше 650 об’єктів.

Продовжуються роботи з розчистки Житомирської траси та зведення тимчасового насипного мосту через р. Ірпінь.

 

Ситуація в районах

Обухівський, Бориспільський, Білоцерківський, Фастівський райони

Ситуація контрольована. Ніч пройшла спокійно. Надзвичайних подій не зафіксовано. Декілька разів лунали сигнали повітряної тривоги. Триває постійна робота з прийому, зберігання та направлення гуманітарних вантажів. Налагоджений освітній процес дистанційно. Підприємства агропромислового комплексу проводять весняно-польові роботи. Об’єкти критичної інфраструктури працюють у звичному режимі, ситуація стабільна.

 

Бучанський район Вся територія району перебуває під контролем районної військової адміністрації. В громадах, які перебували під окупацією, проводяться роботи по розмінуванню, відновлення газо-, електропостачання, зв’язку, завозиться гуманітарна допомога. Також правоохоронні органи проводять фіксацію злочинів, які були заподіяні окупантами до мирного населення. Постраждалому населенню надається необхідна медична допомога.

Макарівська ТГ – води, газу немає, електрика, зв’язок частково відновлена. Бородянська ТГ зв’язку не має, зруйновано інфраструктуру.

Немишаївська ТГ – інфраструктура зруйнована, зв’язку практично не має.  Бучанська, Гостомельська, Ірпінська ТГ –  інфраструктура зруйнована, звязок частково є.

Дмитрівська ТГ – частково відсутнє світло. Звязок частково є.

Білогородська ТГ, Пісківська ТГ, Борщагівська ТГ, Вишнівська ТГ,   Коцюбинська ТГ, в штатному режимі.

Коцюбинська, Вишнева, Борщагівська, Пісківська, Білогородська громади знаходяться під контролем місцевих органів влади.

На території Гостомельської селищної ради діятиме посилена комендантська година з 6:00 7 квітня до 6:00 14 квітня.

У цей час категорично забороняється перебувати на вулицях та в інших громадських місцях, пересуватися транспортом та пішки.

Такі тимчасові обмеження необхідні для того, щоб фахівці мали змогу
деблокувати об’єкти інфраструктури та зробити їх безпечними для повернення людей.

Броварський район Ніч з 06 на 07 квітня у Броварському районі минула спокійо.

З початку війни ворожі сили увійшли на північні межі Броварського району. Під окупацією опинилися три територіальні громади. А саме: Калитянська громада – села: Бервиця, Заворичі, Мокрець; Баришівська громада – села: Рудницьке, Перемога, Лук’янівка; Великодимерська громада – села: Велика Димерка, Бобрик, Богданівка, Вільне, Гайове, Гребельки, Жердова, Залісся, Захарівка, Кулажинці, Михайлівка, Першотравневе, Підлісся, Плоске, Покровське, Світильня, Тарасівка, Шевченкове.

Решта 5 громад Броварського району наразі працюють в штатному режимі.

Під час бойових дій, в 3 – х громадах, були пошкоджені лінії електромереж 110, 35, 10, 6, 0.4 КВ. Щодня, відповідно до графіку, в населених пунктах району проводяться роботи з відновлення електропостачання (заміна електроопор та пошкодженого проводу). Внаслідок бойових дій, було пошкоджено магістральний газопровід, внаслідок чого 3 громади району залишилися без газопостачання (приблизно 21000 абонентів). В районі проводяться роботи з відновлення пошкодженого газопроводу.

Внаслідок бойових дій були пошкоджені та зруйновані 7 переправ через водойми та 3 автомобільні магістральні мости. А також автомобільна магістраль М-01 Київ-Чернігів, в населеному пункті Залісся, Великодимерської громади.

В 4 –х громадах Броварського району пошкоджені та зруйновані житлові будики. Їх кількість становить 152. Найбільша їх кількість у Великодимерській громаді – 89 будинків. На території району визначені 3 локації знешкодження боєприпасів, що залишилися під час відступу ворожих військ. Кожного дня на території району проводяться саперні роботи з розмінування замінованих територій.

Сільськогосподарськими підприємствами району проводяться весняно-польові роботи, відповідно до графіку їх проведення. Крім територій, які були окуповані.

З 24 лютого до 05 квітня у Броварському районі були виявлені 69 загиблих осіб. Серед них 18 тіл виявлені в період з 01 – 05 квітня, в ході відпрацювання раніше окупованих територій.

 

Вишгородський район Ситуація в районі залишається напружена, але контрольована. Вишгородська, Петрівська та Пірнівска ТГ без змін, населенню надається необхідна допомога, здійснюється патрулювання вулиц. Продовжується робота по укріпленню обороноздатності району. В Іванківській, Димерської та Поліської ТГ відсутній зв‘язок, електропостачання. Здійснюються заходи щодо нормалізації сітуації в громадах, відновлення інфраструктури. Продовжується завезення туда продуктів харчування і ліків. Славутич має потребу в продуктах харчування та пальному.

 

За оперативною  інформацією АТ «Київоблгаз» наразі без газопостачання 97 населених пунктів. Повністю відновлено газопостачання:у 5-ти населених пунктах–Зозулі (Васильківська ТГ), Дзвінкове (Боярська ТГ), Любимівка, с.Петрушки (Дмитрівська ТГ), с.Гоголів (Великодимерська ТГ) для 3025 спожи-вачів.

 

 

ДСНС

За добу працівники ДСНС виїжджали на ліквідацію 11 пожеж (5 – в житловому секторі, 1 – на підприємствах, 5 – травяний настіл).

За добу виявлено 1089 вибухо-небезпечних предметів, знищено 1022 у Броварському, Бучанському, Вишгородському районах.

За минулу добу на спецлінію «102» та чергову частину Головного управління надійшло 87 заяв та повідомлень громадян про підпал, вибух, замінування, пов’язаних безпосередньо з російською агресією. Всього за весь час війни надійшло 4189 заяв. Найбільша кількість повідомлень надходять з Броварського, Бучанського та Вишгородського районів.