Skip to content
51

Серце віддаю дітям. Галина Басанко.

30.09.2021

Галина Іванівна Басанко народилася 18 листопада 1959 року в сім’ї селян в Процеві. Після закінчення школи в селі вступила до Богуславського професійно-технічного училища. Спочатку працювала у Бориспільському будинку послуг. В 1984 році вступила до Переяслав-Хмельницького педагогічного училища, а потім прийшла вихователем до дитячого садочку “Барвінок” у Ревному.

Понад тридцять три роки Галина Іванівна віддавала серце дітям дошкільного віку.

У своїй діяльності відмінно  володіла ефективними формами організації освітнього процесу з дітьми, мала високу методичну підготовку, власноруч та за авторським проектом виготовила багато дидактичного, наочного, демонстраційного та роздаткового матеріалів, яким педагоги користуються й сьогодні.

Вихователь велику увагу приділяла мовленню дитини, опануванню нею монологічного та діалогічного мовлення, правилами мовної поведінки, розвивала вміння послідовно і грамотно висловлюватися в усному мовленні…

Галина Іванівна щеплювала маленьким вихованцям любов до творів Василя Сухомлинського, за творчістю якого організувала понад 15 відкритих занять. “Робити так, щоб людям, які оточують тебе, було добре”,- цитувала педагогиня. Має власний методичний посібник “Художнє слово і дитяче мовлення”, який вийшов у 2020 році.  Вихователь багато займалася самоосвітою, постійно підвищувала фаховий рівень. Вона справедливо вважає, що тільки виховуючи себе, можна виховувати дітей. Завжди ділилася своїм величезним досвідом з молодими колегами.

За сумлінну і багаторічну працю у сфері виховання малюків, педагог має подяки та грамоти відділу освіти та Бориспільської районної ради.

В липні 2021 року Галина Іванівна пішла на заслужений відпочинок, але до цього часу її серце та добре слово при зустрічі лунає до колег і вихованців. Не втомлюється допомагати, надихати порадою, підтримувати садочок, якому подарувала всю свою душу. Вона завжди говорить: «Навчати та виховувати треба так, щоб у кожному дитячому серці запалити вогник пізнання, мислення, добра»…